Mapirajmo Mladenovac

🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠

Domaća OpenStreetMap zajednica je napravila prvu zajedničku akciju mapiranja, i to su zgrade u Mladenovcu (ovog puta😀). Na ovom linku:

https://tasks.osm-hr.org/project/21

možete da se prijavite i učestvujete u ovoj radnoj akciji. Posao nije težak, može biti zanimljiv, nauči se nešto novo i možete imati bitan uticaj na jedinu slobodnu kartu sveta! Na samom zadatku iznad možete videti kratko pojašnjenje i uputstvo, a tu smo za sva pitanja u vezi projekta – ne stidite se da posetite forum ili Telegram grupu i pitate!

🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠🏠

Ostaje samo da odgovorimo zašto baš Mladenovac?🤔 Naime, kada smo došli na ideju da radimo jednu ovakvu akciju, pogledali smo sajt disaster.ninja koji lepo može da prikaže odnos broja stanovnika i izmapiranosti nekog dela teritorije. I Mladenovac je totalno naučnom😀 „šac” metodom ispao među jednim od najgorih naselja u Srbiji. Zapravo, pre početka akcije je bilo samo DVE zgrade u centru Mladenovca (ako se ne varam, crkva Uspenja Presvete Bogorodice i autobuska stanica). Ovako je to nekako izgledalo:

Sačuvali smo dosta slika od ranije da možemo da napravimo lep prikaz „pre-posle”😀.

Ako akcija zaživi i uspešno je privedemo kraju, nastavićemo tradiciju sa nekim novim naseljem! Ko mapira Mladenovac, ima prava da bira sledeće mesto😛. Još jednom – pozivamo sve da se pridruže, svaka ucrtana 🏠 znači! 🎉

Jedno mišljenje na „Mapirajmo Mladenovac“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.